Aktivitetsprogram-2016-Midgard-historisk-senter

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Vårturen til Midgardsenteret og Borrehaugene har slått an hos medlemmene, og det blir en nesten fullsatt buss som reiser nedover søndag 24. april.

På Midgardsenteret går vi først gjennom en vikingutstilling på vår vandring tilbake til i tiden.  Hvordan var det å leve for 1000 år siden? Hvordan påvirker vår eldre historie det nåværende norske samfunnet? Hvor mye har mennesket og samfunnet egentlig forandret seg gjennom århundrene?

Gildehallen, som ligger like nord for Midgard, er den flotteste vikingfestsalen i landet og ble åpnet i 2013.  Husfrua i hallen tar oss imot og gir en introduksjon til vikingtidens Borre og gravhaugene og en omvisning i Gildehallen.

Kokka står klar med  historisk formiddagsmat basert på vikingtidens kokekunst og forteller om den tidens råvarer og matlaging.

Den nærliggende Borreparken har Nord-Europas største samling av monumentale gravhauger fra viking- og merovingertid. Parken ligger vakkert til mellom Borre gamle kirke og Oslofjorden, og besøket vårt avsluttes her.

Så har vi en hyggelig bussreise tilbake til hjemlige trakter.  Vi får tid til både å prate og synge litt før vi er fremme.

Bussen går fra Drammen Rutebilstasjon (Strømsø) kl. 09.45, Konnerudsenteret (busslommen) kl. 10.00, Svingen kl. 10.10, Skoger Kirke kl. 10.15. Beregnet hjemkomst kl. 17.00   

Spørsmål rundt turen, kan rettes til  til Jan Sundby Ekeberg på mobil 41554045 eller Denne e-postadressen er beskyttet mot programmer som samler e-postadresser. Du må aktivere javaskript for å kunne se den. Medreiseleder er Kai-Roger Olsen.

Velkommen!