thumb 1033Skoger og Konnerud Historielag har en stor samling bilder som viser landskap, bygninger, mennesker og livet i Skoger og Konnerud helt fra fotografiets barndom og opp til i dag.

Klikk her hvis du allerede har passord til bildesamlingen.  Hvis du ikke har passord, vennligst les videre. 

Innsamling, katalogisering, arkivering og skanning av bildene har foregått gjennom lang tid i regi av Fotokomiteen som ble etablert kort tid etter at laget var stiftet i 1975. Det er lagt ned et betydelig antall dugnadstimer for å skape grunnlaget for bildesamlingen. Vi har nå funnet en teknisk løsning som har gjort det mulig for oss å publisere bildene på Internett slik at medlemmene selv kan søke i samlingen. Dette er bare siste etappe i den bildebearbeidingen som har foregått mer i det "skjulte". Stor takk til de som i sin tid tok initiativet til å danne Fotokomiteen, og de som har stått for katalogisering og skanning!
Langt de fleste bildene i samlingen er nå tilgjengelige for våre medlemmer via Internett. Det vil bli lagt inn flere bilder i tiden fremover.
Vennligst les gjennom all informasjon første gangen uten å "hoppe" rett til den nye bildeløsningen.

Vi ønsker oss alltid flere bilder til vår samling! Bildene kan gjerne være relativt nye - selv bilder fra i går er strengt tatt historiske. Ta kontakt med oss hvis du har bilder du tror ville være til glede for andre som er interessert i vår lokalhistorie. Du finner kontaktpersoner under menypunktet "Kontakter" i venstremenyen vår. Eventuelt kan du sende en kort melding til foto@skhist, så tar vi kontakt!

Vi trenger hjelp til å rette feil i bildearkivet og skaffe mer informasjon om bildene.
For eksempel skrives gårdsnavn i en del tilfeller annerledes i dag enn det ble gjort før. I Skogerboka fra 1930 finner vi en skrivemåte, i kart finner vi en annen, og de som bor på gården i dag bruker ofte en tredje. Dette har medført problemer for den som skal føre inn opplysninger om bildene i arkivet. Dette og andre feil og mangler vil dere helt sikkert finne i opplysningene om bildene på nettet. Det vil derfor være til stor hjelp om dere gir tilbakemelding om feil og mangler eller gir oss tilleggsopplysninger slik at vi kan rette og oppdatere informasjonen om bildene.

Forslag til korreksjoner og tilleggsopplysninger, ber vi om at dere sender på e-post til Denne e-postadressen er beskyttet mot programmer som samler e-postadresser. Du må aktivere javaskript for å kunne se den.  Det letter arbeidet vårt betydelig hvis dere oppgir bildets Material-ID i meldingen.
Vi håper at mange av våre medlemmer vil ønske å ta løsningen i bruk! Det tar sikkert litt tid å bli vant til løsningen og få tak på alle mulighetene. Ikke gi opp! Søk råd hos andre medlemmer som bruker bildeløsningen, eller ta kontakt med oss - helst via en innledende melding til Denne e-postadressen er beskyttet mot programmer som samler e-postadresser. Du må aktivere javaskript for å kunne se den.. Vi bistår gjerne hvis dere trenger praktiske tips for å komme i gang! Hvordan du kan ta løsningen i bruk, er beskrevet på neste side.